Få genoptaget din sag om merudgifter til afløsning og aflastning for børn med handicap

Forældre til børn med handicap i Randers Kommune har nu mulighed for at få genoptaget sager om merudgifter til afløsnings- og aflastningsordninger, hvis de har fået afslag inden for de seneste tre år. Muligheden opstår som følge af en praksisændring fra Ankestyrelsen.

Ankestyrelsen har ændret praksis for dækning af kontante følgeudgifter i forbindelse med afløsnings- og aflastningsordninger til børn med handicap. Tidligere kunne de udgifter ikke dækkes under afløsnings- og aflastningsbestemmelsen, men nu kan de ansøges som merudgifter, hvis betingelserne er opfyldte.

Denne praksisændring gælder med tilbagevirkende kraft tre år fra den 6. december 2023. Forældre, som har fået afslag på dækning af følgeudgifter inden for denne periode, kan derfor få deres sager genoptaget.

"I Randers Kommune har det hele tiden været praksis at dække disse udgifter, så vi forventer ikke, at der er forældre, som har lidt tab. Men skulle du have fået et afslag, kan du søge om at få din sag genoptaget," siger socialchef Runa Steenfeldt.

Om det er kommunen eller Ankestyrelsen, der skal genoptage din sag, afhænger af, hvilken af de to myndigheder, der senest har afgjort sagen.

Sådan får du genoptaget din sag

Hvis du ønsker at få din sag genoptaget hos kommunen, skal du kontakte Myndighed Børnehandicap i Randers Kommune. Du kan kontakte os på følgende måder:

Telefonisk: 21 47 43 61.

Digital post: Send en besked via digital post til Randers Kommune Social service-Myndighed Social. I emnefeltet bedes du skrive: "att. Myndighed Børnehandicap – genoptagelse af sag om følgeudgifter".

Hvis din sag har været behandlet i Ankestyrelsen, finder du yderligere information her.

Find reglerne i loven

Reglerne om afløsning- og aflastning finder du i barnets lov § 90, nr. 1-3. Før d. 1. januar 2024 fandtes reglerne i servicelovens § 84 jf. § 44.

Reglerne om dækning af merudgifter til børn finder du i barnets lov § 86. Før d. 1. januar 2024 fandtes reglerne i servicelovens § 41.

Seneste nyheder

Nyheder