Ungerettede indsatser
Kontaktperson, familiekonsulent, gruppeforløb for unge samt SSP er tilbud for og indsatser rettet mod unge med komplekse og sammensatte udfordringer. I Børne- og Ungecenteret er der desuden en særskilt enhed af støttekontaktpersoner, som understøtter børn og unge med en funktionsnedsættelse (se information herom længere nede på siden).
Kontaktperson og familiekonsulent
En kontaktperson arbejder målrettet på at motivere og fastholde den unge i forhold til skole, arbejde og fritid, mens en familiekonsulent søger at bygge bro og udvikle relationen mellem ung og forældre for derigennem at skabe trivsel i familien. Der kan læses mere om tilbud om familiekonsulent ved at klikke her.
Gruppeforløb for unge
Gruppeforløb etableres ad hoc for unge, der vil kunne have gavn af gruppeforløb med andre unge i lignende omstændigheder
SSP – gadeplan
SSP er et tværfagligt samarbejde mellem skole, sociale myndigheder og politi og retter sig mod grupperinger af unge, der er kendetegnet ved en bekymrende adfærd: fx. kriminalitet, misbrug eller vold. Der iværksættes en indsats, når Børne- og ungecentret, i samarbejde med fx en skole eller klub, vurderer, at problemstillingerne er af en sådan karakter og omfang, at de ikke kan løses i skolens eller klubbens eget regi.
Henvisning til Børne- og Ungecentret sker gennem familiens socialrådgiver.
Støttekontaktperson for unge med funktionsnedsættelse
Unge med en funktionsnedsættelse kan tildeles en støttekontaktperson, hvis der skønnes at være behov for dette, og det er vurderet, at støtten ikke kan varetages i familien eller via den unges netværk.
En støttekontaktpersons opgaver består bland andet i:
- At yde støtte på det nære personlige plan
- At være til rådighed, når den unge, har behov for en voksen at tale med om sine bekymringer
- At være til rådighed, når den unge har brug for opmuntring
- At kunne gå med til møder i fx forvaltningen eller andre steder, hvor den unge har behov for ekstra tryghed
- At kunne stille krav til og korrigere eller om nødvendigt stoppe den unge i dens adfærd
- At forholde sig til den unges totale situation.
En støttekontaktperson kan evt. findes i den unges nære omgivelser. Det kan fx være en pædagog, lærer eller anden voksen, som den unge har tillid til.
Ansøg om støttekontaktperson
For at søge om en støttekontaktperson skal der i første omgang rettes henvendelse til tildelt socialrådgiver i Myndighed børnehandicap. Socialrådgiveren vil ud fra kvalitetsstandarden på området vurdere om og i givet fald hvilket omfang, der kan tildeles en støttekontaktperson.