Servicemål og sagsbehandlingstid

I december 2015 indgik Regeringen og KL en aftale om servicemål for byggesagsbehandling. Vi arbejder for at behandle din sag hurtigt og korrekt i Randers Kommune. Læs om behandlingstid og proces her.

Servicemål og sagsbehandlingstid

Når du indsender en ansøgning om byggetilladelse eller anden byggesag, er det vigtigt at have overblik over, hvad du kan forvente af os i forhold til behandlingstiden. Vi arbejder for at give dig en hurtig og korrekt sagsbehandling, så du kan komme godt videre med dit byggeprojekt.

 

Vores servicemål

Vi bestræber os på at give dig en afgørelse inden for den tidsramme som er aftalt mellem Regeringen og KL..

I tabellen kan du se de fastsatte servicemål afhængig af kategorien af byggesager.

KL's hjemmeside kan du læse mere om fælles mål for sagsbehandlingstider og godkendelser.

Byggesag

Servicemål

Simple konstruktioner

40 dage

Enfamiliehuse

40 dage

Industri- og lagerbygninger

50 dage

Etagebyggeri, erhverv

55 dage

Etagebyggeri, boliger

60 dage

Hvordan vi arbejder med din sag

  • Når du indsender din ansøgning, går vi i gang med at vurdere den ud fra gældende regler og krav. Hvis vi har brug for yderligere information fra dig, kontakter vi dig.

Hvad kan påvirke sagsbehandlingstiden?

Behandlingstiden kan variere afhængigt af flere faktorer, som f.eks.:

  • Om din ansøgning er komplet, eller om vi mangler oplysninger.
  • Om der er særlige forhold, der kræver ekstra vurdering, som fx placering af byggeri, bevaringshensyn eller miljøkrav.
  • Perioder med stor arbejdsbelastning i kommunen kan også påvirke behandlingstiden.

Vi gør vores bedste for at behandle din sag hurtigt og korrekt. Hvis du har spørgsmål undervejs, er du altid velkommen til at kontakte din sagsbehandler.

Øvrigt om sagsbehandlingstid

Når du søger byggetilladelse, er det vigtigt at forstå, hvad sagsbehandlingstiden betyder. Sagsbehandlingstiden er den tid, der går fra, at vi har modtaget din ansøgning og registreret den som "fuldt oplyst", til du modtager en afgørelse.

Hvad betyder "fuldt oplyst"?
For at din ansøgning kan blive behandlet, skal alle nødvendige oplysninger være med. Hvis vi modtager en ansøgning, der ikke er "fuldt oplyst", vil vi kontakte dig og informere om, hvilke oplysninger der mangler. Det betyder, at sagsbehandlingstiden kan blive længere, fordi den først starter, når alle oplysninger er modtaget.

Hvordan påvirker manglende oplysninger sagsbehandlingstiden?
Hvis din ansøgning ikke er fuldt oplyst, vil den tid, vi bruger på at vente på de manglende oplysninger, blive trukket fra den samlede sagsbehandlingstid. Derfor kan sagsbehandlingstiden opleves længere, hvis der er behov for ekstra information fra dig.

Hvordan måles sagsbehandlingstiden?
Sagsbehandlingstiden måles i kalenderdage og opgøres i ansøgningsportalen Byg og Miljø. Når der sker noget nyt i din sag, ændres status i Byg og Miljø.

Hvad betyder det for dig?
Sagsbehandlingstiden starter først, når vi har en "fuldt oplyst" ansøgning, og du kan opleve, at behandlingstiden varierer afhængig af, hvor hurtigt vi modtager alle nødvendige oplysninger. Derfor er det en god idé at sikre, at din ansøgning er komplet, før du sender den.

Fandt du ikke det du søgte?

Fandt du ikke, hvad du søgte på denne side, kan du gå tilbage til vores oversigt når du skal til at bygge eller til vores overblik om alt byggeri.