Idrætsklubbernes daglige brug af idrætsanlæggene
Læs om reglementer og benyttelse af idrætsanlæggene.
Brugerens ansvar
Benyttelse af idrætsanlæggene skal ske under tilsyn af mindst 1 ansvarlig leder.
Brugeren er ansvarlig for, at idrætsanlæggene og omklædningsrum med inventar og rekvisitter ikke udsættes for vanrøgt eller misbrug. Brugeren er ansvarlig for anlæg mv. i hele det tildelte tidsrum. Enhver skade skal hurtigst muligt meddeles forvaltningen eller personalet ved idrætsanlægget.
Beskadigelser, der ikke hidrører fra normal brug, erstattes af brugeren efter regning.
Udelukkelse af enkeltpersoner
Idrætsudøvere, der benytter anlæggene, skal udvise sømmelig optræden og efterkomme de anvisninger, der gives af kommunens repræsentant. I modsat fald kan denne nægte vedkommende adgang til anlægget, uden at der kan gøres erstatningskrav gældende mod kommunen.
Påbud om udelukkelse skal straks meddeles den pågældende gennem en tilstedeværende ansvarlig leder, ligesom forvaltningen skal underrettes.
Selv om nogen mener sig forurettet ved et pålæg, skal et sådant efterkommes, indtil sagen er afgjort af forvaltningen.
Udelukkelse af brugere
Ved overtrædelse af reglementets bestemmelser kan en bruger udelukkes fra et idrætsanlæg for et tidsrum, der fastsættes af forvaltningen eller dets personale på stedet.
Forbud mod rydning mv.
Brugerne må ikke foretage rydning, plantning, gravning, anden kørsel eller snerydning på idrætsanlæg uden særlig tilladelse.
Aflysning
I tilfælde af, at banerne er i en sådan stand, at forvaltningen skønner, at de ikke kan benyttes uden at tage væsentlig skade, forbeholder forvaltningen sig ret til at nægte brug af banerne, uden at brugeren af den grund har krav på erstatning eller godtgørelse.
Brug af banerne er under alle omstændigheder ikke tilladt i månederne december til og med marts uden kommunens tilladelse. Dette gælder dog ikke grusbaner og særlige vintertræningsbaner.
Dispositionsret
Ved større arrangementer, der helt eller delvist lægger beslag på idrætsanlæggene, forbeholder forvaltningen sig ret til at disponere over det nødvendige antal baner og lokaler. Brugerne vil få underretning herom så tidligt som muligt forud, og om muligt vil der blive stillet andre baner og lokaler til rådighed.
I øvrigt har forvaltningen ret til at disponere over baner og lokaler på tider, hvor de ikke benyttes af brugerne.
Forbud mod spiritus og spil
Udskænkning af øl og spiritus samt totalisatorspil er ikke tilladt på torve, veje og pladser uden særlig tilladelse fra kommunen. Der skal desuden indhentes tilladelse fra politiet.
I forbindelse med afvikling af kampe på opvisningsbanerne på Randers Stadion, ved Ulvehøjhallen og Dronningborg Idrætscenter er der tilladelse til udskænkning af øl i plastikkrus, hvis der er givet en bevilling fra Bevillingsnævnet/politiet.
Parkering
Biler, motorcykler og knallerter henvises til de af kommunen anviste parkeringspladser.
Cykler skal henstilles i cykelstativerne.
Kampprogrammer
Kendskab til kampafviklingen er en forudsætning for, at anlæg kan gøres klar til kampene. Kampprogrammer og oversigt over særlige arrangementer (fx tilbagevendende stævner, fodboldskoler) indsendes til Kultur- og fritidsafdelingen senest en uge efter at de er modtaget fra DBU Jylland. Indsendelse er en forudsætning for opstregning af kampbaner og kontrol af mål og net, samt evt. service fra kommunen i forbindelse med arrangementer.
Foreningen må ikke foretage rydning, plantning, gravning, anden kørsel eller snerydning på idrætsbanerne uden forudgående skriftlig tilladelse fra Randers Kommune.
Rengøring af omklædningsrum
Omklædningsrum skal efterlades i ryddet stand. Hvis rengøringspersonalet møder omklædningsrum, der er fyldt med jord og græs, eller som ikke er ryddelige, vil rengøringen ikke blive udført, før foreningen har accepteret betaling for den ekstra opgave.
Der rengøres ikke i vinterperioden, med mindre der særskilt ansøges herom med angivelse af startdato og ugedage samt antal spillere/hold.
Lysanlæg
Kommunen betaler udgiften til el, uanset om der er tale om et kommunalt eller et privat opstillet anlæg. Kommunen gennemfører hvert år i april/maj et sikkerhedstjek af hele installationen, og udskifter i forbindelse hermed defekte lyskilder. Defekte lyskilder udskiftes kun af kommunen denne ene gang om året.
Hvis foreningen selv ønsker at udskifte lyskilder, sker det for egen regning, derudover skal kommunens leverandør benyttes.
Foreningen skal medvirke til nedbringelse af energiforbruget ved kun at benytte lysanlæg, når det er nødvendigt. Vær opmærksom på, at energiforbruget er størst ved opstart af lysanlægget, hvorfor det ikke er rentabelt at slukke anlægget I eventuelle kortere pauser. Lyskilderne kan desuden få levetiden væsentligt forkortet, hvis anlægget genstartes, medens lyskilderne fortsat er varme.
Vintertræning
Græsbaner må generelt ikke benyttes fra om vinteren og tidligst fra den 1. april med mindre der gives anden besked. I tilfælde af, at banerne er i en sådan stand, at forvaltningen skønner, at de ikke kan benyttes uden at tage væsentlig skade, forbeholder forvaltningen sig ret til at nægte brug af banerne, uden at brugeren af den grund har krav på erstatning eller godtgørelse. Slutdato for benyttelse af baner om efteråret sker ifølge kampplan.
Brug af banerne er ikke tilladt i månederne december til og med marts uden kommunens tilladelse. Grusbaner skal benyttes til vintertræning.
Græsbaner, der hidtil har været godkendt til vintertræning, kan også fortsat benyttes. Der ryddes ikke sne på vinterbaner og foretages ikke saltning af grusbaner.
Kunstgræsbanerne på Randers Stadion, Helsted stadion og på Ulvehøj Idrætscenter kan reserveres ved anvendelse af ansøgningsskemaet på hjemmesiden.
Bestilling af varer og serviceydelser
Hvis foreningerne selv bestiller varer eller serviceydelser, betaler foreningerne selv herfor. Kun hvis der foreligger forudgående skriftlig aftale om, at kommunen betaler, kan kommunen afholde udgifterne.
Foreningens daglige brug af idrætsanlæggene
Foreningen har ansvar for anlægget. Foreningen er ansvarlig for, at idrætsanlæggene og omklædningsrum med inventar og rekvisitter ikke udsættes for vanrøgt eller misbrug. Enhver skade skal hurtigst muligt meddeles forvaltningen på banerogfritid@randers.dk.
Beskadigelser, der ikke hidrører fra normal brug, erstattes af foreningen.
Indbrud og hærværk
Meldes til politiet af foreningen. Send besked til Kultur- og fritidsafdelingen, hvis det berører kommunal ejendom.
Foreningernes eget materiel, inventar mv. er ikke forsikringsdækket af Randers Kommune ligesom følgevirkninger efter indbrud og skader heller ikke er dækket. Det anbefales derfor, at foreningerne selv tegner forsikring, hvis der opbevares inventar, udstyr og andre værdier i kommunale lokaler, og at forsikringen omfatter følgevirkninger efter indbrud og skader.
Dispositionsret
Ved større arrangementer, der helt eller delvist lægger beslag på idrætsanlæggene, forbeholder forvaltningen sig ret til at disponere over det nødvendige antal baner og lokaler. Brugerne vil få underretning herom så tidligt som muligt forud, og om muligt vil der blive stillet andre baner og lokaler til rådighed.
I øvrigt har forvaltningen ret til at disponere over baner og kommunale lokaler på tider, hvor de ikke benyttes af brugerne.
Reklamer
Reklamer skal inden opsætning godkendes af forvaltningen.
Bandereklamer skal vende indad mod fodboldbanerne.
Kommunens ansvar
Kommunen påtager sig intet ansvar for sportsudøvernes ejendele, uanset om disse er anbragt i idrætsanlæggenes aflåsede lokaler eller rum.
Kommunen påtager sig intet ansvar for parkerede biler, motorcykler, knallerter eller cykler.
Kommunen påtager sig intet ansvar for svigtende strøm- eller vandtilførsel og anden force majeure.
Adgang for embedsmænd
Der skal være fri adgang for embedsmænd i funktion på samtlige kommunale anlæg, i kommunale omklædningsrum og kommunale klubhuse.
Ordensreglement
Brugerne og publikum skal i øvrigt overholde det til enhver tid gældende ordensreglement for kommunale anlæg, jf. politivedtægten, herunder at hunde skal føres i snor.