90 kursister har bestået danskeksamen på Sprogcenter Randers

På en strålende solskinsdag, mandag den 24. juni, fejrede Sprogcenter Randers, at 90 kursister efter cirka tre års flittige studier nu har bestået deres danskeksamen.

Nyhed

Sprogcenter Randers' lokaler emmede af glæde og lettelse under dimissionsfejringen, hvor skoleleder Liselotte Blokkebak åbnede med en tale til de fremmødte.

"Stort tillykke. I har rykket jer og lært en hel masse. I har været igennem svære grammatikøvelser, udtaleøvelser, tests og skriftlige afleveringer med røde streger. Dansk udtale er ikke nemt, og I har klaret det rigtig flot," sagde Liselotte Blokkebak.

"Jeres gode base i det danske sprog kan I være stolte af nu. I har bidraget til et fantastisk studiemiljø, hvor I har mødt andre i samme situation som jer selv og fået venskaber på tværs af generationer og nationaliteter. Nu skal I videre ud i samfundet og bruge de kompetencer, I har tilegnet jer," tilføjede Liselotte Blokkebak, inden tiden var kommet til at overrække eksamensbeviserne.

Ihtisham Amin, 38 år, er en af de studerende, som kunne modtage sit eksamensbevis i dansk.

"Det har været rigtig hårdt at lære dansk, og det er rart, at vi er færdige. Men det er vigtigt, at vi fortsætter med at tale dansk uden for skolen, både på arbejdspladsen og i sportsklubben og andre steder," sagde Ihtisham Amin.

Ihtisham er oprindeligt fra Pakistan og har boet mange år i Italien. De seneste fem år har han boet i Danmark med sin familie, og han arbejder hos en virksomhed i Randers. Han har været glad for sin tid som kursist på sprogcentret.

"Jeg havde hørt godt om Sprogcenter Randers, og det var det, der fik mig til at starte her. Her er en rigtig god stemning, og jeg kommer til at savne undervisningen, for lærerne er meget dygtige, og de har hjulpet mig meget," forklarede Ihtisham, som tilføjede:

"Det har været meget lærerigt, og jeg har lært meget mere end bare dansk. Jeg har også lært meget om andre kulturer fra mine medkursister, og vi har haft stort fokus på emner som ligestilling og dansk kultur i undervisningen. Det er vigtigt at lære om dansk kultur og det politiske system, når man bor her."

Efter overrækkelsen af eksamensbeviserne fortsatte fejringen med fællessang, og skolens lærere fremførte sangen "Lyse Nætter" dedikeret til kursisterne. Ceremonien blev rundet af med kage, vin, vand og hygge blandt de fremmødte.

Om Sprogcenter Randers

Sprogcenter Randers er Randers Kommunes sprogskole, dedikeret til at uddanne og støtte internationale borgere i at lære det danske sprog og integrere sig i det danske samfund. Sprogcenter Randers underviser voksne udlændinge, både arbejdstagere og flygtninge, i dansk sprog, kultur og samfundsforhold i Danmark. Kursisterne kommer fra 70 forskellige lande, og cirka 75% af dem bor i Randers Kommune, mens resten kommer fra de nærliggende kommuner Norddjurs, Syddjurs, Mariagerfjord, Viborg og Favrskov.

Billeder fra dagen

1 / 2

Ihtisham Amin ønskede sine medkursister tillykke med eksamensbeviset og mindede om at huske at bruge sproget efter tiden på sprogcentret. Foto: Randers Kommune

Eksamenerne blev fejret på behørig vis med kage og forfriskninger. Foto: Randers Kommune