Ændringer i bussernes køreplaner

Den 30. juni er køreplanerne ændret mange steder i Randers. Årsagen er et behov for besparelse på ca. 8 mio. kr. årligt.

Behovet for besparelser skyldes primært øgede udgifter til kollektiv trafik på grund af stigningen i brændstofpriser de senere år.

Besparelserne vil først og fremmest ske gennem ændringer på linje 4 i Randers. Det skyldes at ruten til dels er sammenfaldende med andre ruter i Randers, som så kan benyttes i stedet for. Kørslen på linje 4 reduceres fra 30. juni til 2 afgange om morgenen og 3 om eftermiddagen på hverdage.

For at sikre så god betjening til linje 4’s nuværende kunder som muligt sker der samtidig ændringer på andre ruter.

Linje1A ændres, så den kører ad Bøsbrovej frem til Orkestervej og kører videre ad Søndermarksvej og Bøsbrovej for at give den centrale del af Vorup busbetjening.

Linje 12 omlægges fra Østervangsvej til at køre et nyt ruteforløb ad Nattergalvej, Nordostvej og Gl. Hadsundvej. Dette giver betjening af de nuværende kunder på bybuslinje 4 på Gl. Hadsundvej.

Linje 14 omlægges om eftermiddagen, så den betjener Jomfruløkken og Blommevej, og skaber direkte forbindelse mellem Tradium og Randers Busterminal.

Linje 16 omlægges mellem Orkestervej og Aarhusvej til at køre ad Hjørringvej, Vorup Boulevard, Bøsbrovej, Mariendalsvej, Høvejen og Kærgade. Dette giver også bedre betjening i Vorup-området. Samtidig får linje 16 flere afgange om formiddagen og tidligt på eftermiddagen.

Rute 223 omlægges til at betjene Haslund by med timesdrift på hverdage og 2-timers drift i weekenden og giver dermed direkte forbindelse til Randers centrum. Ruten køres af busser med lav indstigning og kan derfor benyttes af gangbesværede og passagerer med barnevogn.

Endelig forlænges linje 15 fra Kristrup Skole til Randers Busterminal.

Læs mere om ændringerne på Midttrafiks hjemmeside

Seneste nyheder