Ejendomsservice rykker ind – Skoler får nyt tag og toiletter i sommerferien

Mens eleverne nyder sommerferien og klasselokalerne står tomme, benytter Ejendomsservice muligheden for at udføre en række nødvendige vedligeholdelsesopgaver på kommunens folkeskoler. Blandt opgaverne er flere tagudskiftninger samt renovering af toiletter og murværk.

Sommerferien er valgt som det ideelle tidspunkt til at gennemføre disse opgaver, da det giver færrest mulige forstyrrelser.

"Ved at udføre vedligeholdelsesarbejdet i sommerferien, undgår vi at forstyrre elevernes undervisning og skolernes daglige aktiviteter. Dette sikrer også, at vi kan arbejde mere effektivt og sikkert, når skolerne er tomme," siger chef for Ejendomme, Drift og Affald Martin Toft.

Fem skoler får nyt tag

Blandt sommerens større opgaver er udskiftningen af noget af taget på Assentoftskolen, Tirsdalens Skole, Fårup Skole, Bjerregrav Skole og Hobrovejens Skole.

”Vi holder hele tiden øje med behovet for udbedringer. Vores fokus er i øjeblikket på at sikre klimaskærmen; tag, ydervægge, vinduer og døre, så vi ikke risikerer, at udefrakommende vand og fugt trænger ind og skaber problemer.” siger Martin Toft.

På Asferg Skole kan eleverne se frem til nye toiletfaciliteter efter sommerferien, mens der på Østervangsskolen bliver etableret grundmursdræn i skolegården, som sikrer kælderen mod indtrængende fugt.

Brandskader udbedres i Langå

Efter branden på Langå Skole i marts, som især gik hårdt udover sløjdlokalet, er der blevet arbejdet på at udbedre de røg – og vandskader, som branden medførte. Særligt har der været behov for at udskifte lofter, mens flere vægge også er blevet sandblæst og malet. Arbejdet på forventes først afsluttet omkring efterårsferien.

Denne sommer er der igangsat større vedligeholdelsesopgaver på 11 ud af 19 kommunale folkeskoler. Opgaverne er alle en del af Randers Kommunes løbende indsats for at vedligeholde og forbedre skolebygningerne, hvilket er essentielt for at sikre gode undervisningsforhold og trivsel for alle brugere af skolerne.