Erhvervsstrategisk Forum skal styrke erhvervsudviklingen

På mødet den 23. september 2024 vedtog byrådet rammerne for Erhvervsstrategisk Forum, der forventes at blive det helt centrale strategiske samarbejdsforum for erhvervslivet, kommunen og det politiske system

Med udgangspunkt i erhvervspolitikken for 2024-2026 skal Randers Kommune have et nyt erhvervsstrategisk forum, og nu er rammerne for forummets arbejde på plads. De blev vedtaget af Randers Byråd på mødet den 23. september 2024.

Det nye erhvervsstrategiske forum skal styrke rammerne for erhvervsudviklingen i Randers Kommune, så kommunen bliver kendt som en konkurrencedygtig og stærk erhvervskommune med en klar grøn og bæredygtig profil. Forventningen er, at forummet skal være et helt centrale strategiske samarbejdsforum i Randers Kommune mellem erhvervslivet, kommunen og det politiske system.

Indenfor rammerne af Erhvervspolitikken skal Erhvervsstrategisk Forum bidrage med nye perspektiver, fokus, ressourcer og opbakning til indsatser og tiltag, som løfter det lokale erhvervsliv og de lokale rammevilkår for arbejdet. Det vil desuden fungere som rådgivende organ for borgmesteren og Randers Byråd

Erhvervsstrategisk Forum kommer til at bestå af borgmester og viceborgmester, formanden for Business Randers, repræsentanter fra det lokale erhvervsliv i form af 8 virksomhedsledere, repræsentanter fra erhvervsuddannelserne VIA, Dania og Tradium og kommunaldirektøren. Navnene på alle deltagere i forummet og, hvornår de mødes, vil blive offentliggjort senere.

Afstemningsresultat

Sag nr. 379 blev vedtaget med 23 stemmer form. Imod stemte Østbroen, Velfærdslisten, Enhedslisten og Beboerlisten. Socialistisk Folkeparti og Henriette Malland (uden for parti) undlod at stemme.

Læs mere om sagen på byrådets dagsorden