Fisk fanget i Alling Å kan spises, vurderer Fødevarestyrelsen
Fødevarestyrelsens resultater af fisk fanget i Alling Å viser, at der ikke er sundhedsmæssige bekymringer ved at spise fiskene
Randers Kommune har modtaget analyseresultaterne fra de fisk, der er indfanget i forbindelse med undersøgelserne om eventuel påvirkning af Alling Å som følge af jordskredet ved det tidligere Nordic Waste. Fødevarestyrelsen vurderer, at der ikke er sundhedsmæssige bekymringer ved at spise fiskene fra Alling Å.
"Det her er endnu en glædelig nyhed fra naturen omkring skadestedet ved tidligere Nordic Waste. Nu har vi fået Fødevarestyrelsens vurdering af både signalkrebs og fisk i Alling Å, og de viser begge, at dyrene kan spises. Jeg er meget glad på naturens vegne og stolt over den indsats Randers Kommunes medarbejdere har ydet for at redde Alling Å," siger kommunaldirektør i Randers Kommune, Jesper Kaas Schmidt.
Til analysen er der indfanget fisk på tre lokaliteter. To nedstrøms Nordic Waste og én i et tilstødende vandløb. Der er fundet meget lave niveauer af de forskellige stoffer i fiskene, så på baggrund af de foreliggende analyser, er der ikke sundhedsmæssige bekymringer ved at spise dem.
I foråret satte Randers Kommune en faunaundersøgelse i gang, som viste, at smådyrslivet i Alling Å nedenfor Nordic Waste er i en god økologisk tilstand, og senere i august i år kom resultaterne af undersøgelser af signalkrebs i Alling Å, som viste, at krebsene kunne markedsføres som fødevarer på alle målestationer med undtagelse af den, der lå tættest på motorvejen, hvor der var en overskridelse på bly.
Læs mere om signalkrebs i Alling Å
Læs mere om analyseresultater af have-afgrøder tæt ved skadesstedet