Flot fejring af flagdag for Danmarks Veteraner i Randers

Den årlige flagdag for Danmarks veteraner blev fejret i flot vejr og med stort fremmøde torsdag 5. september.

Omkring klokken 16.00 susede to F16-fly hen over Randers Havn, hvor veteraner og tidligere udsendte, deres pårørende og andre interesserede var samlet ved mindestenen, hvor markeringen af årets flagdag traditionen tro startede.

Blæseorkesteret Søndermarken spillede, mens fanekommandoen stod opstillet, og en krans blev nedlagt ved mindestenen for faldne og sårede veteraner.

Markering ved Det Gamle Rådhus

Efter ceremonien ved havnen marcherede deltagerne mod Rådhustorvet, hvor borgmester Torben Hansen i sin tale fremhævede, hvor vigtig dagen er:

"I dag er vi samlet for at anerkende dem, som har været udsendt for Danmark til verdens brændpunkter. Gennem jeres arbejde under udsendelser til kriser, konflikter, krige og katastrofer, har I bidraget til at forbedre liv og levevilkår for tusindvis af mennesker. Det fortjener I en stor tak og dyb anerkendelse for,” sagde Torben Hansen.

Han lagde også vægt på kommunens stærke og unikke veteranindsats, som er et samarbejde mellem Veterancaféen, Randers FC, Danmarks Veteraner Kronjylland, S/Y BIA, Veteranpårørendegruppen Randers og Randers Kommune.

Børnemedaljer og mindehøjtidelighed

Veterankoordinator Stanley Schmücker brugte også anledningen til at takke de fremmødte og tale varmt om fællesskab blandt veteranerne i Randers. Han kunne også præsentere Caroline Juul Sørensen, som holdt en rørende tale om at være datter til en far, som er aktiv i forsvaret og tidligere udsendt ad flere omgange.

Ligesom tidligere år blev der uddelt børnemedaljer til børn af udsendte veteraner. Derefter fulgte en æres- og mindehøjtidelighed ledet af sognepræst og tidligere feltpræst Søren Dam Kjeldsen. Efter ceremonien stod den på forfriskninger i Det Gamle Rådhus.

Dagen i billeder

1 / 4

Seneste nyheder