Forbedret udgave af lyskryds er klar den 1. oktober

Ombygningen af krydset Århusvej/Grenåvej nærmer sig sin afslutning. Natten mellem mandag den 30. september og tirsdag den 1. oktober 2024 kommer der lys i de nye signalmaster, og derefter er den nye og mere sikre udgave af krydset klar til brug.

Siden juli har en større ombygning af krydset Grenåvej/Århusvej været i gang med det formål at forbedre sikkerheden for lette trafikanter og sikre en bedre trafikafvikling i krydset. Og nu er det snart klar til brug.

”Krydset er et af de mest trafikerede i Randers Kommune, og jeg ser frem til, at en ny og forbedret udgave nu kan tages i brug. Især den dobbeltrettede cykelsti over Århusvej har været uhensigtsmæssig for både sikkerheden og afviklingen af trafikken i krydset. I det nye kryds er sikkerheden forbedret, og samtidig er krydset klargjort til en stigende trafikmængde fra Brotoften efterhånden som Flodbyen bliver udbygget,” siger Frank Nørgaard, der er formand for miljø- og teknikudvalget.

Det nye lyskryds bliver sat i drift natten mellem mandag den 30. september og tirsdag den 1. oktober 2024 i tidsrummet 18.00-06.00. Her skal trafikanter være opmærksomme på, at lyskrydset i perioder vil være ude af drift.

Nyt kryds kræver ekstra opmærksomme trafikanter

I det hele taget vil overgangen til det nye kryds kræve lidt ekstra opmærksomhed især fra de trafikanter, der har været vant til det gamle kryds. For når morgenpendlerne rammer krydset tirsdag den 1. oktober, vil de blive mødt af et lyskryds, der har nye signalmaster og lysfaser, nye cykelbaner og fodgængerovergange.  

Den dobbeltrettede cykelsti på tværs af Århusvej er erstattet af en enkeltrettet cykelbane. Og den eksisterende dobbeltrettede cykelsti over Grenåvej er bevaret, men her har cykeltrafikken og fodgængerfeltet nu egen lyssignal-fase. Dermed kan de lette trafikanter krydse vejen uden, at den tunge trafik på samme tid skal krydse cykelsti og fodgængerfelt.

På tværs af Randers Bro er der desuden etableret en ny cykelbane og et fodgængerfelt, som også her har egen lyssignal-fase i forhold til den højre svingende trafik fra Grenåvej. I den forbindelse er hellerne på Randers Bro gjort bredere, så de kan bruges som støttepunkter for fodgængere.

Randers Byråd har i alt afsat 4,3 millioner kroner til ombygningen af krydset. Arbejdet er blevet udført af entreprenørfirmaet Brdr. Andersen A/S for Randers Kommune.

Seneste nyheder