Forslag til ny arkitekturpolitik er i høring

Den kommende arkitekturpolitik skal være et aktivt og levende redskab for alle, der udvikler kommunen. Politikken er i høring fra den 3. september til den 29. oktober.

I otte uger får alle mulighed for at kommentere og komme med input til Randers Kommunes nye arkitekturpolitik. Det har Randers Byråd besluttet på mødet den 26. august 2024, hvor et forslag til politikken blev præsenteret.

Høringen finder sted i perioden fra den 3. september til den 29. oktober.

Et dialogværktøj

Randers Kommunes kommende arkitekturpolitik skal være et aktivt og levende redskab for alle dem, der udvikler kommunen. Og arbejdet med politikken blev skudt i gang af byrådet som en del af budgetaftalen for 2022-2025. Ønsket er en politik, der skal sikre et solidt fundament for at tage dialogen med bygherrer og investorer, så bl.a. god arkitektur og attraktive byrum kommer til at kendetegne Randers.

En række interessenter, fagprofessionelle og byråd har været involveret i arbejdet med at skabe et forslag til politikken, der primært skal fungere som et dialogværktøj. Politikken beskriver, hvad man skal forholde sig til, når man vil lave fysisk udvikling i Randers Kommune. Og den skal være en hjælp til, at kvalitet, bæredygtighed og æstetik bliver centrale emner, når huse, veje, byrum, landskaber og bydele udvikles.

Dialogen om projekterne vil tage udgangspunkt i forskellige skalatrin under overskrifterne: Forstå helheden, Styrk stedet og Skab livskvalitet. Et godt projekt er forankret i en god helhedsforståelse, styrker et steds positive egenskaber og bidrager til at skabe livskvalitet i det nære miljø.

Den nye arkitekturpolitik kommer til at omfatte projekter i hele Randers Kommune og når en endelig udgave af politikken ventes at blive vedtaget efter høringen, vil den blive brugt af forvaltningen - lige fra den indledende dialog om lokalplanlægning i forbindelse med et projekt til selve byggetilladelsen

Afstemningsresultat

Sag nr. 302 blev enstemmigt vedtaget

Læs mere om sagen på byrådets dagsorden

Seneste nyheder