Justesens Plæne indvies med blomsterfrø og boliger til bierne

Det bliver både sjovt og hyggeligt, når Justesens Plæne indvies med naturaktiviteter for hele familien i forbindelse med Randers Festuge.

Fejringen lørdag den 10. august markerer samtidig færdiggørelsen af første etape af Flodbyen og en bedre beskyttelse mod oversvømmelse.

Mange har allerede været forbi, siden arbejdet med at forvandle Justesens Plæne til et nyt oplevelsesrum gik i gang i oktober 2023. I Randers Festuge står plænen klar til indvielse med en ny aktivitetsplads for børn, madpakkehus, biodiversitets-formidling og store bede med nye træer, buske, urter og vilde blomster.

Tusindvis af blomsterfrø kastes i fællesskab

Indvielsen lørdag d. 10. august markerer samtidig færdiggørelsen af den første etape af Flodbyen og Klimabåndet, der i fremtiden skal beskytte Randers mod oversvømmelser.

”Borgerne i Randers har virkelig taget byens nye grønne område til sig, og jeg håber, at rigtig mange vil være med til at fejre denne vigtige milepæl.” siger Borgmester Torben Hansen, som opfordrer alle til at finde den bedste under – eller overhånd frem, når tusindvis af blomsterfrø skal kastes ud på plænen for at markere, at Justesens Plæne nu officielt er klar til gåture og leg.

Bolig til bierne, pandebrød og 3000 gummiænder

Hele dagen står Randers Naturcenter klar med natur-aktiviteter for hele familien. Her kan man bage lækre pandebrød over bål og quizze med om naturen på Justesens Plæne. Trænger haven derhjemme til flere summende beboere, kan man også bygge sin egen bolig til bierne. Der vil i løbet af dagen også være konkurrencer med præmier til store og små.

På dagen er det også muligt at heppe på vinderanden, når Scleroseforeningen Randers slipper 3000 gummiænder fri i Gudenåen til det traditionsrige Rap om Kap.

Tag på slentretur og hør om projektet

Over middag kan man komme med på slentretur rundt på plænen og høre om tankerne bag Justesens Plæne og klimasikringen af Randers by.

Selve indvielsen finder sted kl. 11. Aktiviteterne er åbne fra kl. 10.30 til 14.00. Det er gratis at deltage i alle Randers Naturcenters aktiviteter, og tilmelding er ikke nødvendig.

Se det fulde program for dagen på Randers Festuges hjemmeside.

De rekreative tiltag og beplantningen er støttet af Nordea-fonden.