Klimapris på højkant til en forening

En ny klimapris, som kan vindes af en forening eller et lokalt fællesskab i Randers Kommune, er nu en mulighed efter at Bæredygtighedsudvalget har besluttet at tage initiativ til prisen.

Prisen gives til foreninger eller fællesskaber, der har gjort noget særligt for klimaet og den grønne omstilling. Og der følger 10.000 kr. med.

”Vi har i Randers Kommune en ambitiøs klimaplan, som kun kan lykkes, hvis alle gode kræfter i kommunen bidrager. Foreninger og frivillige initiativer er en hjørnesten i den indsats, og det er derfor vigtigt for os at anerkende de kreative og spændende initiativer, som blomstrer her,” siger Daniel Madié, formand for Bæredygtighedsudvalget.

Alle kan indstille en forening eller et frivilligt fællesskab til prisen.

”Kender man en forening i Randers Kommune, der har gjort en særlig indsats for den grønne omstilling, eller mener man, at en forening eller et fællesskab skal fremhæves for en grøn indsats, så kan man indstille til udvalget,” fortæller Daniel Madié.

Det kan for eksempel være den lokale sportsklub, der har valgt energivenlige løsninger til idrætshallen, naboer, der bruger en dag på at samle skrald eller lokale, der går sammen om at reparere og give gammel elektronik nyt liv. Det er ikke nødvendigt at være organiseret som forening for at blive indstillet. Det kan også være en gruppe lokale, der er gået sammen om et frivilligt grønt initiativ.

”Det vigtigste er, at initiativer gennem foreningens eller fællesskabets arbejde er med til at udbrede viden om klimavenlig adfærd i et lokalområde. Vi håber på mange gode forslag, og jeg er sikker på, at de gode idéer kan være med til at inspirere til endnu flere initiativer,” siger Daniel Madié.

Frist for at indstille til prisen er 15. oktober, og vinderen vil blive udpeget af Randers Kommunes Bæredygtighedsudvalg. Vinderen bliver selvfølgeligt fejret på behørig vis ved et arrangement kort efter udvalget har udpeget vinderen.

Hvis du vil vide mere om, hvem der kan nomineres og hvordan du gør, kan du læse mere på Randers Kommunes hjemmeside Randers.dk/klimaprisen