Kunstprojekt med manilamærker indtager naturområde

Det er en anderledes naturoplevelse, der venter de besøgende, når kunstprojektet "Til Låns" indtager sporet ved Hulen mellem Lindbjerg og Linde. Bag projektet står kunstner Vibeke Nørgaard Rønsbo.

Jorden har vi til låns af vores børn - og med det afsæt byder kunstprojektet "Til Låns" på en tankevækkende dag for alle, der vil være med. På manilamærker kan man skrive sine tanker om naturen. Mærkerne bliver dyppet i bivoks og hængt op i naturen mellem Lindbjerg og Linde ved vandrestien "Sporet ved Hulen".

"Jeg er rigtig glad for, at vi med dette kunstprojekt kan sætte fokus på den fantastiske natur ved Hulen og samtidig give de besøgende lidt stof til eftertanke om, hvordan vi ser på naturen og til tider måske tager den lidt for givet," siger Anne Hjortshøj, formand for Landdistriktsudvalget i Randers Kommune.

Hun byder velkommen til arrangementet og klipper snoren til vandrestien, som nu er forlænget og opdateret med ny skiltning på ruten.

Det er Naturpark Randers Fjord, som i samarbejde med kunstner Vibeke Nørgaard Rønsbo inviterer til kunstworkshoppen. Det foregår med udgangspunkt fra shelterpladsen ved Hulen mellem Lindbjerg og Linde lørdag d. 31. august kl.10-13.

Inspireret af indiansk ordsprog

Navnet på kunstprojektet refererer til det indianske ordsprog: ' Vi arver ikke jorden af vores forfædre, vi låner den af vores børn´. Målet med projektet er, med udgangspunkt i et lokalt naturområde, at få både deltagere og publikum til at opleve naturens storhed, som sætter livet i et særligt perspektiv. Bag projektet står kunstner Vibeke Nørgaard Rønsbo, som på dagen fortæller om projektet og introducerer alle deltagere til dagens workshop.

 

Nedskrevne tanker får lov at hænge

Til workshoppen nedfælder deltagerne deres tanker om naturen på håndskrevne manilamærker, som efterfølgende vil kunne ses og læses, når man begiver sig ud på vandreruten.

 

Efter workshoppen er der mulighed for at deltage i en fælles vandretur med afgang fra shelterpladsen. Det er muligt at komme og gå som man vil i løbet af dagen. Ruten er cirka tre kilometer.

"Vil man bare gå en tur og nyde en pandekage, er man også meget velkommen," fortæller Søren Brøndum Christensen, projektleder for Naturpark Randers Fjord.

Han håber, at mange får lyst til at være med til workshoppen og besøge naturområdet, som han beskriver som en lidt ukendt perle.

Sporet ved Hulen er stillet til rådighed for offentligheden af Espen Nielsen på Lindbjerggård, og er blevet til i et samarbejde med Randers Kommune, SPOR, Landbrug & Fødevarer, Landbrugslotteriet, Nordea-fonden og Randers Kommune.