Kunstudstilling på GAIA: Krukker

6. september - 16. november 2024: Med inspiration fra de oldgamle krukker på Museum Østjylland i Randers vender kunstnerne på Gaia Akademi emnet på hovedet.

Nyhed

Billedtekst: Claus Thomsen og Aleksander Mathiesen - GAIA Akademi 2024

Akademiets Efterårsudstilling blev indført som fast tradition på GAIA Museum i 2017. Det er en gruppeudstilling for de kunstnere, der arbejder på Akademiet. Den har derfor et varieret og alsidigt udtryk, der afspejler alle de forskellige personlige stilarter og temperamenter, der er i spil på GAIA Akademi.

 

I år har udstillingen undertitlen; Krukker. Hvad er en krukke? Hvordan ser den se ud? Af hvilket materiale kan den laves?  På Akademiet er der vokset store og små krukker frem. Nogle af dem er farvestrålende og papirstynde, mens andre er robuste med finurlige mønstre.

 

”Vi glæder os til at åbne Akademiets Efterårsudstilling og invitere jer ind til en udstilling af alle mulige og umulige krukker”, siger Akademiets to kunstmentorer Mette Elimar Jensen og Pia Græsbøll Ottesen. 

 

Krukkeskulpturerne suppleres af et bredt udvalg af tegninger, tryk og malerier lavet af Akademiets kunstnere. Her er der ikke et gennemgående tema, men en mangfoldighed af motiver og teknikker.

Kort sagt møder du både det genkendelige og det forvandlede i denne udstilling. Der er rigtig meget at se på og glæde sig over.

Ferniseringen holdes fredag den 6. september 2024 i Café GAIA Papaya, Lene Bredahls Gade 10, 8900 Randers, hvor kunstnerne deltager og fortæller om deres værker. Der er er mulighed for at købe smørrebrød fra kl. 11.30-12.30, og der er ferniseringstale kl. 13, hvor caféen byder på et glas hyldeblomst-bobler og lidt sødt. I anledning af ferniseringen er der åbent til kl. 17.

Der er også mulighed for en rundtur i huset, hvor man kan se butikken og det kreative værksted, den faste kunstsamling og akademiet, samt GAIA Grafisk og GAIA Design på 1. sal og Rammeværkstedet på 3. sal. 

Der er fri entré til udstillingen, som vises til og med den 16. november 2024.

GAIA Museum er et specialmuseum og en kulturvirksomhed, der drives i samarbejde mellem mennesker med særlige behov og ordinært ansat personale med vidt forskellige fagkundskaber. Museet har en samling på over 500 værker af anerkendte danske og udenlandske outsiderkunstnere, som formidles gennem udstillinger, udgivelser og offentlige arrangementer. I tilknytning til museet findes kunstskolen GAIA Akademi, der tilbyder særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU).

GAIA er desuden medstifter af og sekretariat for den europæiske forening for outsiderkunst, European Outsider Art Association, som arbejder på at promovere outsiderkunsten, opbygge partnerskaber, kæmpe for outsiderkunstneres rettigheder samt udveksle viden på tværs af organisationer i Europa. GAIA Museum støttes økonomisk af Kultur- og Fritidsudvalget i Randers Kommune.

Seneste nyheder fra Randers Kommune

Nyheder