LAG Randers-Favrskov støtter fem nye projekter i landdistrikterne

Der er i årets sidste ansøgningsrunde givet støtte til både solceller, kajakker, keramik og nye tage. Flere af projekterne, der har modtaget støtte, ligger i Randres Kommune.

Billedtekst: Grund Fjord ligger der så smukt. Snart er der flere som tage en tur med kajak eller kano fra fjorden med hjælp fra LAG-støtte. 

I årets sidste ansøgningsrunde har LAG Randers-Favrskov endnu en gang vist, hvordan lokal udvikling og innovation kan blomstre med den rette støtte. Seks spændende projekter fra både erhvervs- og almennyttige initiativer blev ansøgt om støtte, og fem af dem fik tilsammen tildelt 586.836 kr. Dette markerer afslutningen på årets EU-midler, men nye muligheder venter allerede i 2025.

Et af de særligt interessante projekter er hos Slawteren i Tørring, hvor Rene og Gitte Pilgaard har sikret en støtte på 141.025 kr. til installation af solceller. Med et samlet projektbudget på 410.000 kr. vil solcellerne forbedre virksomhedens rentabilitet og gøre den mere bæredygtig. Et andet projekt, der fik støtte, er udlejning af kajakker og kanoer i Grund Fjord. Her har Sofie Labied modtaget 86.583 kr. i støtte til at udvide udlejningsmulighederne. Der er indkøbt otte kajakker, fire kanoer, en ATV og to trailere, og siden juni 2024 har lokale og turister haft mulighed for at opleve naturen på Alling Å og Grund Fjord fra vandet.

I Værum har tre søstre med passion for keramik iværksat et kreativt projekt, der også har modtaget støtte fra LAG. De har investeret i et lille hus, som de vil ombygge til et døgnåbent keramikværksted. Med en støtte på 78.348 kr. ud af en samlet projektsum på 176.696 kr. bliver det muligt for lokale at dyrke keramik i rolige, mindful omgivelser.

Flere forsamlingshuse har også fået støtte til vigtige renoveringer. Borup Forsamlingshus skal have nyt tag og seks nye vinduer, og har modtaget 203.905 kr. i støtte. Vissing Forsamlingshus får hjælp til udskiftning af tag, tagrender og andre nødvendige forbedringer. Her har LAG støttet projektet med 76.975 kr. Disse forbedringer er afgørende for at bevare forsamlingshusene som centrale samlingspunkter for lokalsamfundene.

LAG, eller Lokal Aktionsgruppe, er en organisation, der arbejder for at fremme udvikling og innovation i landdistrikterne. LAG Randers-Favrskov yder støtte til projekter, der skaber nye arbejdspladser, fremmer turisme og gør landdistrikterne til attraktive steder at bo og leve. Med økonomisk hjælp fra både EU og lokale myndigheder støtter LAG både erhvervsprojekter og almennyttige initiativer, der bidrager til lokalsamfundenes udvikling.

Med disse spændende projekter afslutter LAG Randers-Favrskov et succesfuldt 2024. Næste års ansøgningsrunde begynder allerede den 1. december 2024, og interesserede opfordres til at tage kontakt for at få rådgivning og hjælp til at realisere deres idéer. For mere information om ansøgningsprocessen og mulighederne for støtte, kan man besøge www.lagranders-favrskov.dk

Seneste nyheder

Nyheder