Mikrokunst i Nordbyen: 21 nye beboere er flyttet ind

Har du været i Nørrevangsparken for nylig? Nu er der kommet et nyt kunstværk i miniature til. Det er 21 miniskulpturer af den spanske street-art kunstner Isaac Cordal. Men de små værker kræver skarp opmærksomhed – mon du kan finde dem alle?

Skulpturerne er en del af projektet Al Verdens Kunst, der er støttet af Slots og Kulturstyrelsen, som også omfatter to store landart-installationer – et kæmpestort gavlmaleri på Nørrevangsskolens hal, og en udgravet version af Randers Bibliotek på Nordre Fælled. I projektet indgår også fem mindre landmarks, hvoraf Cordals mikrokunst er sidste skud på stammen. Skulpturerne sætter samtidig et punktum for projektet.  

Den nye mikrokunst, der er placeret i og omkring Nørrevangsparken, består af 21 miniskulpturer, der er ca. 20-30 cm høje. De er ikke kun små, men også listigt gemt rundt om i området, klar til at blive opdaget. Placeringerne er nøje udvalgt af kunstneren Isaac Cordal med inspiration fra bl.a. beboere i området, og de kan være svære at få øje på, hvis man ikke kigger både op og ned.

Kan du finde dem alle?

Som en del af kunstprojektet opfordres beboere og besøgende til at gå på opdagelse og lede efter skulpturerne, der er placeret både skjult og synligt, rundt om i parken og i dens nærliggende omgivelser. Når du finder en af de små skulpturer, så tag gerne et billede og del det med hashtagget #Cordaljagt, så andre også kan få glæde af jagten.

Skulpturerne er alle en del af Isaac Cordals mest kendte projekt med titlen ”Cement Eclipses”, som også kan findes på gaderne i bl.a. London, Berlin, Paris og Barcelona. De små figurer, ofte triste skaldede forretningsmænd, bærer på en sarkastisk kommentar til moderne samfundsproblemer – men det kræver en eventyrer at finde dem alle i Nordbyen!

Samarbejde fik det til at lykkes

Bysekretariatet er tovholderen på projektet Al Verdens Kunst. De varetager den overordnede ledelse af det netop afsluttede kunstprojekt, og de har samtidigt et tæt samarbejde med lokale aktører, blandt andet Randers Bibliotek, Jennumparkens Fritidshjem, Nørrevangsskolen og øvrige institutioner i Nordbyen samt kunstformidlerne Kolossal.

I denne omgang har der også været et tæt samarbejde med Randers Kommune, der har hjulpet til med at få miniskulpturerne til at blive til virkelighed og gøre dem til en del af planerne for fortsat at udvikle Nørrevangsparken.

Om Isaac Cordal

Isaac Cordal er en spansk streetart kunstner, bedst kendt for sine miniatureskulpturer og fotografier. Han er baseret i Bruxelles og Galicien. Cordal formår med sin kunst at give en ny betydning til hverdagens omgivelser. Med ironi og et glimt i øjet kommenterer han vores bureaukratiske samfund og den hektiske verden, vi lever i. Han er i dag kendt i det meste af verden.