Nu begynder ombygningen af krydset Grenåvej/Århusvej

Frem til udgangen af september vil der blive arbejdet med at ombygge krydset Grenåvej/Århusvej, så det bliver mere sikkert for lette trafikanter og vil afvikle trafikken bedre. Arbejdet er planlagt, så den del, der generer trafikken mest, bliver udført i sommerperioden.

Fra uge 27 og frem til udgangen af september er der gang i en større ombygning af det trafikerede kryds ved Århusvej og Grenåvej. Arbejdet bliver udført for at forbedre krydset og gøre det mere sikkert for lette trafikanter.

Krydset er i dag udformet med dobbeltrettede cykelstier på tværs af Århusvej og Grenåvej, og det er ikke i overensstemmelse med gældende regler for signalregulerede kryds. Samtidig er der dårlig trafikafvikling i krydset, hvilket vil blive forværret, når trafikmængderne til og fra Brotoften bliver øget i takt med realiseringen af udviklingsplanen for Flodbyen.

Ombygningen går derfor ud på at erstatte den dobbeltrettede cykelsti på tværs af Århusvej med en enkeltrettet cykelbane. Den eksisterende dobbeltrettede cykelsti over Grenåvej bliver bevaret, men her vil cykeltrafikken og fodgængerfeltet få egen lyssignal-fase. Dermed kan de lette trafikanter krydse vejen uden, at den tunge trafik på samme tid skal krydse cykelsti og fodgængerfelt.

På tværs af Randers Bro bliver der etableret en ny cykelbane og et fodgængerfelt, som også her får egen lyssignal-fase i forhold til den højresvingende trafik fra Grenåvej. I den forbindelse bliver hellerne på Randers Bro gjort bredere, så de kan bruges som støttepunkter for fodgængere.

Generende arbejde udføres i sommerferien

Krydset Grenåvej/Århusvej er et af de mest trafikerede kryds i Randers Kommune og arbejdet er planlagt, så den del, der generer trafikken mest, bliver udført i juli måned. Her er trafikbelastningen i krydset nemlig 10-25 procent under normalen.

Entreprenøren er så småt gået i gang, og i juli vil der blive arbejdet i selve krydset - primært med at udvide hellerne. Under arbejdet vil der være indsnævringer og midlertidige omlægninger af vejbanerne på Randers Bro, men antallet af trafikerede vej- og svingbaner i krydset vil være det samme som normalt. Dog skal den højresvingende trafik fra Århusvej til Støberigade dele den yderste bane med den ligeudkørende trafik i sydlig retning.

Forventningen er, at det meste arbejde i selve krydset vil være afsluttet inden august. Og i løbet af august og september vil arbejdet så fortsætte i kanten af krydset, hvor sidearealer og krydshjørner bliver tilpasset.

Randers Byråd har i alt afsat 4,3 millioner kroner til ombygningen af krydset, og arbejdet bliver udført af af entreprenørfirmaet Brdr. Anderssen A/S for Randers Kommune.

Seneste nyheder