Nu kan ombygningen af krydset Århusvej/Grenåvej begynde

I løbet af sommeren vil en større ombygning af det trafikerede kryds ved Århusvej og Grenåvej finde sted, så krydset kan forbedres og gøres mere sikkert for lette trafikanter.

Snart begynder et større anlægsarbejde i krydset Århusvej/Grenåvej, der går ud på at forbedre krydset og gøre det mere sikkert for lette trafikanter. Det står klart efter at byrådet på mødet den 17. juni 2024 bevilgede ekstra 1,5 millioner kroner til projektet.

Krydset er i dag udformet med dobbeltrettede cykelstier på tværs af Århusvej og Grenåvej, og det er ikke i overensstemmelse med gældende regler for signalregulerede kryds. Samtidig er der dårlig trafikafvikling i krydset, hvilket vil blive forværret, når trafikmængderne til og fra Brotoften bliver øget i takt med realiseringen af udviklingsplanen for Flodbyen.

Ombygningen går ud på at erstatte den dobbeltrettede cykelsti på tværs af Århusvej med en enkeltrettet cykelbane. På modsatte side – altså på tværs af Randersbro – bliver der etableret en ny cykelbane og et fodgængerfelt. I den forbindelse bliver hellerne på Randersbro gjort bredere, så de kan bruges som støttepunkter for fodgængere. Den eksisterende dobbeltrettede cykelsti over Grenåvej bibeholdes.

Generende arbejde udføres i sommerferien

Forskellige løsninger på udfordringerne i krydset har været undersøgt, og i foråret 2023 besluttede byrådet at bevilge 2,8 millioner kroner til ombygningen. Det skete med en tilføjelse om, at etablering af en tunnel under Århusvej skal undersøges nærmere på et senere tidspunkt.

Siden denne beslutning har der været afholdt licitation, og det har her vist sig, at den samlede pris for ombygningen vil blive 1,5 millioner kroner dyrere end forventet.

Med byrådets beslutning på mødet den 17. juni 2024 er finansiering nu på plads og ombygningen af krydset kan gå i gang. Under anlægsarbejdet bliver det nødvendigt at indsnævre kørebanerne på Århusvej, og af hensyn til trafikafviklingen i Randers Midtby vil det mest generende arbejde blive udført i sommerferien, hvor der er mindst trafik i krydset. Det ombyggede kryds ventes at stå færdig i efteråret 2024.

Afstemningsresultat

Sag nr. 245 og 256 om krydset Århusvej/Grenåvej blev behandlet sammen og vedtaget med 28 stemmer for og 2 imod. Imod stemte Østbroen. Beboerlisten undlod at stemme.

Læs mere om sagerne på byrådets dagsorden

Seneste nyheder