Ny festival ser dagens lys i Randers Festuge 2024

Randers er klar til at blive rystet og rykket på en helt ny måde denne sommer. Randers Festuge præsenterer en banebrydende heldagsfestival, der finder sted på Kirketorvet den 17. august.

Den nye festival byder på en række spændende aktiviteter i tidsrummet kl. 10-22. Der vil være fællesspisning til en folkelig pris, hvilket gør det tilgængeligt for alle. Derudover er deltagelse i resten af arrangementet gratis. Professor og psykolog Svend Brinkmann samt forfatter Glenn Bech vil dele deres perspektiver på fællesskaber og naboskaber og diskutere, hvordan vi som samfund kan bekæmpe ensomhed og depression. Et centralt spørgsmål, de vil tage op, er: "Hvad kan vi gøre som lokalsamfund?"

TV-vært Christian Degn vil stå for en særlig udgave af sit live talkshow, Degns Saloon, hvor han vil hylde sang og musik. Blandt gæsterne er den kendte DJ og musikproducer Hedegaard, som oprindeligt er fra Randers og har haft stor international succes. Hedegaard har blandt andet produceret hits for Medina, Christopher, Benjamin Hav og Lukas Graham. Hans remix af Snoop Dogg og Dr. Dre's "The Next Episode" har over 100 millioner visninger på YouTube. Live talkshowet bliver også med den lokale musiker og musikbooker Jørgen Holmegaard som kapelmester. Dagen slutter af med fællesdans og salsa. Det konkrete program med tider for de forskellige aktiviteter finder du på randersfestuge.dk.

Det hele er muliggjort gennem et samarbejde med Arbejdernes Landsbank og Randers Handelsråd, der er partnere i projektet. Samt en række lokale sponsorer, herunder; Andelskassen, Sydbank, Spar Nord, Sparekassen Kronjylland, ejendomsmæglerkæden EDC Trio, Sparekassen Danmark, reklamebureauet Feldskov & Juul samt designbureauet Little Mighty. Operaen Randers er udvalgt til at koordinere og udvikle programmet.

"Vi vil med festivalen både ramme, ryste og rykke Randers," siger leder af Operaen i Randers, Christian Bach.

Kreativt festivalnavn med Bolle-O
Udover underholdningen og det tankevækkende indhold præsenterer idemændene bag festivalen et helt nyt bogstav til det danske alfabet. En arbejdstitel på festivalen var på et tidspunkt VÅRES, men å'et rammer ikke den randrusianske udtale rigtigt.

"Prøv at sige vores, Vorup eller skjorte på klingende randrusiansk. Så ved du, hvorfor vi har valgt at tilføre alfabetet et nyt bogstav i forbindelse med denne festival," siger Kasper Lægård fra designbureauet Little Mighty.

Konceptudvikler Ulrik Juul fra Feldskov & Juul forklarer videre: "Vi havde en drøm, om at skabe et navn og et koncept for dagen, der står i festugens og fællesskabets tegn. Et navn, der også havde krog i den særlige proces for idé- og konceptudvikling, hvor alle byens pengeinstitutter og ejendomsmæglere var inviteret til at idéudvikle på det fælles arrangement."

Bolle-O'et skal samtidig ses som en hyldest til den lokale dialekt.

En fejring af fællesskabet
"Hygge og fællesskab er en del af Randers Festuge, men kulturelle arrangementer i festugen må også godt kunne noget mere. Kultur skal også kunne sættes spørgsmålstegn ved og rykke folk. Derfor er denne festival langt mere end blot en ny begivenhed i Randers Festuge. Det er samtidig en skøn fejring af fællesskab, lokal kultur og identitet," fastslår Lis Bilde, næstformand i festugens bestyrelse.

Randers Festuge foregår i dagene 9.-17. august og byder på et væld af arrangementer for både store og små. Der vil være noget for enhver smag, lige fra kulturelle events, børneaktiviteter og gastronomiske oplevelser. Familie og venner kan samles for at skabe uforglemmelige minder i en uge fyldt med musik, glæde og fællesskab. Det samlede program findes på www.randersfestuge.dk - hvor de mange arrangører løbende indtaster arrangementerne.

Randers Festuge bliver koordineret fra det kommunale eventsekretariat, men det er borgerne, det lokale kulturliv, virksomhederne og foreningerne i Randers Kommune, der bidrager til de mange forskellige arrangementer.

Sådan stavens navnet på den nye festival