Ny Ren Randers kampagne: By og natur fortjener ikke skod

Vidste du, at 62% af alt henkastet affald i Randers Kommune er cigaretskod? Det fortjener vores by og natur altså ikke

Cigaretskod er suverænt det stykke affald, der ligger mest af i byen og i naturen. Hele 62% af den samlede affaldsmængde på de 20 lokaliteter, Randers Kommune får analyseret af Hold Danmark Rent er cigaretskod. Derfor har projektet Ren Randers fokus på henkastede cigaretskod.

Udover at det skæmmer synet af vores smukke byer og natur, så kan de små gule skod skade dyr, og ifølge Miljøministeriet kan de forurene naturen med både mikroplast, kemikalier og tungmetaller såsom tjærestoffer, nikotin, bly og cadmium.

Derfor opfordrer Randers Kommune til at smide dit skod i affaldsspanden - ikke i på gaden eller i naturen, den fortjener det ikke. 

Læs mere i Analyserapporten, foretaget af Hold Danmark Rent, om de mest udsatte lokaliteter og se hvordan affaldssituationen er i Randers i 2024

Her kan man eksempelvis læse, at de samlede affaldsmængder i Randers Kommune er faldet siden sidste år og at busterminalen i Randers, Storegade og Jens Otto Krags Plads er blandt de lokationer, hvor koncentrationen af henkastede skod er størst.