Nye skilte viser vejen til Naturpark Randers Fjord

'Naturpark Randers Fjord' kan du snart læse på 16 brune skilte, når du kører ind i det certificerede naturområde. Skiltene skal hjælpe med at udbrede kendskabet til Naturparken og dens værdier.

I Naturpark Randers Fjord kan besøgende blandt andet sejle i kano og kajak, se Kanaløen og de særlige rørskove, køre på skinnecykler, komme på guidede vandreture, overnatte på en af de over 20 shelterpladser og meget mere. Dertil kommer de forskellige naturtyper og den særlige fjordflora og -fauna, som er karakteristisk for området. Og det skal blive kendt både for dem der bor i naturparken og de mange gæster.

Naturparken giver muligheder for lokale aktører

Naturparken er en frivillig national ordning, hvor der ikke følger nogen penge med i certificeringen. Til gengæld er Naturpark Randers Fjord åben for alle, der kan se et potentiale i at lave aktiviteter i området, og skiltningen og den større synlighed kan være med til at gøre Naturpark Randers Fjord mere attraktiv for potentielle arrangører. De gode muligheder for samarbejde blev senest vist frem til Fjordens dag i maj-måned. Her gik en række række forskellige aktører sammen om at skabe en dag fyldt med aktiviteter, der på forskellig vis præsenterede, hvad Naturpark Randers Fjord kan.

"I Randers og Norddjurs Kommuner arbejder vi sammen om at skabe bedre forhold for naturen og mulighederne for at komme ud i den. Det gør vi sammen med en række forskellige aktører. Foreninger, lodsejere, borgere og virksomheder, der alle er med til at løfte området, og er med til at gøre Naturparken til noget særligt. Og der gøres en kæmpe indsats –tusind tak for det," siger Anne Hjortshøj, formand for Landdistriktsudvalget i Randers Kommune og formand for Naturparkrådet og fortsætter:

De nye skilte vil både gøre det synligt for gæster og for dem, der bor i naturparken, at de nu er i et Naturpark Randers Fjord område.

Mere synlighed til Naturpark Randers Fjord

Siden Naturpark Randers Fjord blev etableret, har markeringer i stil med de brune Nationalpark-skilte været et ønske fra Randers og Norddjurs kommuner. Og nu har Vejdirektoratet gjort det lovligt at sætte de brune tavler op ved vejene. Dermed kan i alt 16 danske naturparker nu skilte med deres status.

"Vi har den her fjordperle af en Naturpark, fyldt med gode oplevelser og muligheder. Men ligesom ved en musling er perlen svær at se ved første øjekast. Skiltene skal hjælpe med at åbne op, så endnu flere får øje på Naturpark Randers Fjord og alle de gode muligheder, der er her," fortæller Allan Gjersbøl Jørgensen, udvalgsformand i Norddjurs Kommune og næstformand i Naturparkrådet.

Om mærkningen Danske Naturparker

Danske Naturparker er et kvalitetsstempel, der administreres af Friluftsrådet, som sikrer besøgende de bedste oplevelser i naturen. Pleje, beskyttelse og benyttelse af naturen kombineres, så de værdifulde landskaber og naturområder bevares samtidig med de bliver brugt. Minimum 50 % af naturparkens areal skal være beskyttet natur.

I Danmark findes der 16 naturparker og pilotnaturparker fordelt over hele landet.

Seneste nyheder

Nyheder