Nye tal: Færre hjemløse i Randers Kommune

Antallet af hjemløse i Randers Kommune er faldet støt siden 2015 viser nye tal om hjemløshed i Danmark 2024. Tallene viser også, at kommunen fortsat ligger under landsgennemsnittet.

De nye tal kommer fra Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærds (VIVE) seneste udgivelse om hjemløsetal for 2024. Tallene viser blandt andet, at hjemløsetallet er faldet fra 117 i 2015 til 81 i 2024. De viser også, at antallet af hjemløse unge mellem 18 og 29 år er faldet.

Den positive udvikling glæder formanden for Socialudvalget Rosa Lykke Yde:

"Det er opmuntrende at se, at vores vedholdende fokus på at forebygge og reducere hjemløshed ser ud til at give resultater. Særligt er det positivt, at vi har formået at nedbringe antallet af unge hjemløse. Det peger på, at vores forebyggende indsatser har en effekt."

Vellykkede indsatser

Ifølge udvalgsformanden er de gode tal udtryk for flere vellykkede socialindsatser.

"Kommunen har et fintmasket sikkerhedsnet, der sikrer, at borgere i nød får den nødvendige hjælp. For eksempel er vores Housing First-strategi vellykket, fordi den sørger for en stabil bolig til hjemløse som det første, så vi bedre kan støtte dem i at tackle andre udfordringer såsom misbrug eller økonomiske problemer," siger Rosa Lykke Yde.

Fortsat brug for hjælp

Nogle af tallene i den nye rapport skaber dog grund til opmærksomhed.

"Selvom vi har grund til at være tilfredse med den overordnede nedgang i tallene, ser vi desværre en lille stigning i antallet af ældre hjemløse i aldersgrupperne 30-49 år og en lille stigning i folk på herberg. Så vi er ikke i mål endnu, og vi skal fortsat sørge for at sikre, at vores indsatser rammer dem, der brug for hjælp," siger Rosa Lykke Yde.

VIVEs rapport kan ses her.

Seneste nyheder