Planer om stort boligområde i Over Hornbæk kommer i høring

Et forslag til en ny lokalplan for et område ved Gl. Viborgvej i Over Hornbæk vil gøre det muligt at opføre i alt 139 nye boliger. Nu kommer forslaget i høring.

Et nyt større boligområde kan være på vej vest for Over Hornbæk. I hvert fald vil et forslag til en ny lokalplan med tilhørende kommuneplantillæg gøre det muligt at opføre i alt 139 boliger. Og på mødet den 23. september 2024 har Randers Byråd besluttet, at begge dele nu skal i høring i otte uger. 

Forslaget til den nye lokalplan gælder for et område ved Gl. Viborgvej og vil give mulighed for at opføre 12 tæt-lav boliger, 64 etageboliger henvendt til seniorer og 63 åben-lav boliger fordelt i to områder.  Det sydlige område skal være et traditionelt boligområde, mens den nordlige del formes som trelænget gårdbebyggelse. Herudover giver lokalplanen mulighed for etablering af veje og stiforbindelser, håndtering af regnvand, anlæg af grønne kiler og fælles grønne opholdsområder.

Lokalplanforslaget er lavet med udgangspunkt i Helhedsplan for Over Hornbæk, der blev vedtaget i oktober 2022. Forslaget er første etape af helhedsplanen og omfatter et areal på cirka 20 hektar.

Når høringen går i gang, vil det på Randers Kommunes høringsportal www.randers.dk/høringer være muligt at finde alt materiale. Alle har under høringen mulighed for at kommentere og komme med input til den forslåede planlægning. Efter høringen vil byrådet blive præsenteret for alle høringssvarene. Og her vil byrådet samtidig skulle tage stilling til de endelige forslag til lokalplan og kommuneplantillæg.

Afstemningsresultat

Sag nr. 378 blev enstemmigt vedtaget.

Læs mere om sagen på byrådets dagsorden