Randers Kommune sender afgørelse om miljøskade i høring hos DSH Recycling A/S

Randers Kommune forventer at lave en afgørelse om miljøskade i forhold til ejeren af jorden, som Nordic Waste lå på - DSH Recycling A/S.

"Det er yderst sjældent i Danmark, at en kommune forventer at træffe afgørelse om miljøskade, og det er anden gang i situationen med jordskredet ved Nordic Waste," fortæller Jesper Kaas Schmidt, kommunaldirektør i Randers Kommune og fortsætter:

"Vi er af Miljøstyrelsen gjort bekendt med, at det er muligt at sende en forventet afgørelse om miljøskade til DSH Recycling A/S, som ejer jorden, hvor der var jordskred. Det er blevet undersøgt af Kammeradvokaten, og jeg er oplyst om, at der er et sammenfald mellem ejerforhold og drift, og derfor også et ansvar for den skade, der er sket. Og så er det nærliggende at DSH Recycling ifølge miljøskadeloven skal tage over."

Et udkast til en afgørelse om miljøskade er derfor sendt til DSH Recycling i dag tirsdag 11. juni 2024. Der er herefter 14 dages høringsfrist. I den forventede afgørelse om miljøskade står, at det er Randers Kommunes samlede vurdering, at der er grundlag for at anse DSH Recycling A/S som ansvarlig efter Miljøbeskyttelseslovens §73 b, stk 1 i forhold til den overhængende fare for en miljøskade på Alling Å i lyset af det indtrufne jordskred.

Når høringsfristen udløber vil kommunens udkast til afgørelse og et eventuelt høringssvar blive sendt til Miljøstyrelsen, som herefter kommer med en bindende udtalelse.

Hvis den bindende udtalelse udtrykker enighed med kommunens vurdering, overtager Miljøstyrelsen jfr. Lov om miljøskade situationen som myndighed. Miljøstyrelsen kan herefter for eksempel påbyde virksomheden at rette op på miljøskaden og stille sikkerhed.

"Nu afventer vi i første omgang et høringssvar fra DSH Recycling A/S," siger Jesper Kaas Schmidt.

Seneste nyheder om Nordic Waste

Nyheder