Trafiksikkerheden bliver forbedret flere steder

På mødet den 26. august 2024 har byrådet besluttet at afsætte midler til at forbedre trafiksikkerheden i alt 11 forskellige steder i Randers. Se hvor der kommer til at ske ændringer.

Der kommer snart til at ske mindre ændringer i en række forskellige kryds og på flere strækninger i Randers. Formålet er at forbedre trafiksikkerheden.

I to forskellige sager på mødet den 26. august 2024, afsatte Randers Byråd penge til i alt 11 forskellige projekter. Ti af projekterne finansieres af puljen til sikre skoleveje. Her er der tale om forholdsvist små projekter, der samlet set koster omkring 1 million kroner. Disse ændringer vil ske følgende steder:

Fysiske ændringer i krydset Helstedvej/Hobrovej

Et større projekt vil finde sted i krydset Helstedvej/Enghøj Allé/Hobrovej, hvor de fysiske ændringer blandt andet omfatter flytning af cykelsti og nyt fortov og samlet set ventes at koste omkring 1.5 millioner kroner.

Oprindelig havde byrådet afsat 2,6 millioner kroner i forbindelse med budgetaftale 2022-2025 til at etablere et signalanlæg i krydset. Siden er det sammen med ekstern rådgiver blevet undersøgt, om udfordringerne i krydset kunne løses på andre måder, og her lyder vurderingen at de fysiske ændringer sammen med en hastighedsnedsættelse vil være med til at forbedre trafiksikkerheden.

Afstemningsresultat

Sag nr. 308 om prioritering af midler til sikre skoleveje blev vedtaget med 29 stemmer for. Imod stemte Østbroen.

Sag nr. 307 om beslutning om signalanlæg i krydset Enghøj allé/Hobrovej blev enstemmigt vedtaget.

Læs mere om sagerne på byrådets dagsorden

Seneste nyheder