Udforsk naturparken ved Udbyhøj i uge 29 sammen med Randers Naturcenter

I dagene 15. - 18. juli kan børn og deres familier fordybe sig i livet på stranden - og i det lave vand ved Udbyhøj. Det sker bevæbnet med net, akvarier og lupglas, når Randers Naturcenter byder på en unik oplevelse uden for de vante rammer.

Gør jer klar til en sommeruge fyldt med sjov, læring og natur på Randers Naturcenters udflugt til Udbyhøj. Det bliver en uge fyldt med spændende aktiviteter, der omfatter udforskning af fødekæder og små eksperimenter med fjordens "superhelte".

Hvis vejret tillader det, vil der også være mulighed for at sejle i kano eller snorkle. For de modige er der endda en chance for at besøge skolerevet og lære om, hvordan man kan hjælpe fjordens dyre- og planteliv.


Randers Naturcenter har valgt at flytte aktiviteterne til Udbyhøj for at give flere mennesker mulighed for at opleve de smukke omgivelser i Naturpark Randers Fjord. Deltagerne mødes ved krabbebroen, der ligger yderst til venstre, når man kører ind på Udbyhøj Lystbådehavn. Det er vigtigt at medbringe badetøj, håndklæde, madpakke, varmt at drikke og en snack for at være godt forberedt på dagens eventyr.
 

Biolog og naturvejleder Maria S. Cornett forklarer, hvorfor det er vigtigt, at lave eksekutioner ud af huset: "Ved at tage ud til havnen og stranden i Udbyhøj, giver vi børnene mulighed for at opleve og lære om nye aspekter af naturen, som de måske ikke ellers ville få at se. Det er en fantastisk chance for at skabe nysgerrighed og glæde ved naturen hos de unge deltagere. Og så vil vi gerne øge kendskabet til den fantastiske naturpark."


Blandt aktiviteterne bliver der også set på trofiske niveauer, som er et hierarki af organismer i økosystemet. Det hele foregår i tidsrummet kl. 9.30 til 13.30. Så tag med Randers Naturcenter på en uforglemmelig tur til Udbyhøj og oplev naturens vidundere på en helt ny måde.


Udbyhøj Lystbådehavn er kendt som porten til Naturpark Randers Fjord og ligger tæt ved Kattegat. Havnen tilbyder fantastiske muligheder for fiskeri og aktiv fritid med omkring 200 bådpladser og gode faciliteter. Udbyhøj Strand er børnevenlig med fint sand og har Blå Flag, hvilket sikrer en ren og tryg badeoplevelse