Vær med til sjove aktiviteter i skovens og jagtens tegn

Hop som en hare, skyd med bue og pil og deltag i sjove naturlege, når Randers Naturcenter, Randers Sundhedscenter og Danmarks Jægerforbund inviterer til en hyggelig dag for hele familien ved Skovhuset i Fladbro, lørdag d. 12. oktober kl. 10-14.

”Vi har gjort klar til en dag fyldt med en masse sjove aktiviteter for børn og deres forældre, og jeg håber, at mange får lyst til at blive klogere på, hvordan man kan opleve og være i skoven og også bruge dens ressourcer på bæredygtig vis,” siger Helle Marie Taastrøm, naturvejleder og leder af Randers Naturcenter.

Mød jægeren og skovens dyr

Hos Danmarks Jægerforbund skal man tænke som en jæger, når man går på opdagelse på jagtstien. På stien kan man møde nogle af skovens dyr og løse små opgaver undervejs. Her er der også mulighed for at få en snak med en jæger og få svar på sine spørgsmål. Hvordan bliver man for eksempel jæger? Og på hvilket tidspunkt er det bedst at gå på jagt?

Hvis sulten melder sig i løbet af dagen, står jægerne også klar med smagsprøver på dådyrkød, hvortil man selv kan bage det helt perfekte skovbrød over bål.

Deltag i sjove naturlege

Randers Sundhedscenter står klar med sjove naturlege, hvor både krop, sanser og viden kommer i spil, for skoven er den helt perfekte ramme for bevægelse og motion. Her kan man blandt andet prøve sine hoppeevner af og være med til gemmeleg i skoven og en særlig aktiv form for bingo.

Kl. 12. kan man være med til at lave en natur-mandala – et mønster lavet med naturens materialer, og være med i konkurrencen om biografbilletter. 

Snit en smørkniv og lær om mårhunden

Hos naturvejlederne kan man dagen igennem fordybe sig i små kreative nørklerier. Her er der blandt andet mulighed for at lave sin egen lille kniv, garve fiskeskind og lave de fineste smykker af hjortetak.

Har man lyst til at blive klog på den invasive art, mårhunden, kan man være med, når dyret dissekeres kl. 11.30. Her kan man komme helt tæt på det specielle dyr og blive klogere på, hvorfor mårhunden og andre invasive arter skader naturen.   

Det er gratis at deltage og tilmelding er ikke nødvendig.

Arrangementet foregår lørdag d. 12. oktober kl. 10-14 i området omkring Skovhuset, Fladbrovej 134, 8920 Randers NV