2018: Jens Skovgaard Pedersen

Fra efterskoleforstander til vinbonde – og nu også Årets Randersborger 2018.

Den lokale vinavler, Jens Skovgaard Pedersen, blev hyldet ved Randers Ugens officielle åbning i 2018.

Ved gården i Læsten står de æbletræer, som høster ros landet over og på gourmetrestauranter rundt om i Europa. Æblerne bliver brugt til at producere æblevin af højeste kvalitet. Vinproduktionen startede Jens Skovgaard Pedersen for 8 år siden, da han satsede alt og opsagde sit job som efterskoleforstander. Det blev i 2010 begyndelsen på Cold Hand Winery, som Jens Skovgaard Pedersen har startet for egen regning og risiko.

Netop denne risikovillighed og passionen for at skabe en virksomhed med lokal forankring, var en del af begrundelsen for, at Jens Skovgaard Pedersen enstemmigt blev valgt som Årets Randersborger 2018. Desuden lagde Randersborger-komitéen vægt på, at han inden for en kort periode har formået at sætte Randers på verdenskortet med et lokalt produkt af høj kvalitet. Med lokale og danske fødevarer har Jens Skovgaard Pedersen nemlig formået at vinde priser i ind- og udland for sin æblevin. Senest har Cold Hand Winery vundet den danske kvalitetspris "Den Dybe Tallerken".

Randersborger-komitéen fremhævede desuden, at Jens Skovgaard Pedersen ikke kun har bidraget til lokalsamfundet som passioneret iværksætter. Han har ligeledes et stort socialt hjerte. I flere år har han sammen med sin hustru givet sine egne børn og plejebørn en god og kærlig opvækst.

Jens Skovgaard Pedersen med prisen i 2018