DSH Recycling stævner Randers Kommune og ønsker afgørelse om miljøskade ugyldiggjort

DSH Recycling stævner Randers Kommune og ønsker Randers Kommunes afgørelse pr. 28. juni om miljøskade forårsaget af DSH Recycling A/S gjort ugyldig

Ifølge stævningen pr. 12. juli anser DSH Recyling afgørelsen som ugyldig, dels fordi de ikke mener, der er grundlag for at anse DSH Recycling som den ansvarlige for driften og dels fordi afgørelsen har mangler.

Afgørelsen pålagde skadevolder, DSH Recycling, at betale for akutte afværgeforanstaltninger efter miljøbeskyttelsesloven i forbindelse med miljørisikoen forårsaget af jordskredet hos Nordic Waste.

Randers Kommune traf afgørelsen på grundlag af kammeradvokatens undersøgelser:

”Randers Kommunes afgørelse blev truffet på grundlag af kammeradvokatens undersøgelser og vurderinger, vi ser derfor med sindsro frem til retssagen, selvom jeg naturligvis synes, det er ærgerligt, at vi nu skal bruge penge på retssager i stedet for at DSH påtager sig sin del af ansvaret frem for borgerne i Randers Kommune”, siger kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt.

 

Randers Kommune forsøger at holde borgerne skadesløse

”Vi har som kommune en forpligtelse til at arbejde for at holde borgerne skadesløse ved den miljøskade, der er sket på grunden hos Nordic Waste og DSH Recycling, der ejer grunden.

Med stævningen ønsker DSH tilsyneladende at omgøre vores afgørelse vedrørende miljøskade og dermed om, hvorvidt DSH som ejer af grunden også har et ansvar for den skete miljøskade,” siger Jesper Kaas Schmidt.

Afgørelsen er faktuelt of processuelt i orden

DSH Recycling stiller sig i stævningen kritiske overfor årsagen og grundlaget for at Randers Kommune er nået frem til afgørelsen:

”Jeg har ikke yderligere kommentarer til indholdet af stævningen, da det er spørgsmål, retten nu skal tage stilling til. Vi mener naturligvis, at vores afgørelse er faktuelt og processuelt i orden,” siger Jesper Kaas Schmidt.